coaching voor oudere werknemers

Bram

Kunt u alle veranderingen nog bijbenen?

Je hele leven werk je al hard want dat heb je zo geleerd. Als je maar lang genoeg hard werkte dan kon je je opwerken van postkamer naar manager. Werken betekende zekerheid, je was iemand, je kon voor je gezin zorgen en in de zomer op vakantie.
Het voelde rechtvaardig; als je hard werkte, kreeg je een vast contract. Er waren weinig veranderingen. Je bleef daar werken tot aan je pensioen waarna het grote genieten zou beginnen.

Hoe anders is de realiteit….
Het bedrijf waar je zo lang werkt gaat weer reorganiseren. De steeds veranderende processen zijn bepalend voor wat het team gaat doen. Je moet je nu ontwikkelen, je doelen stellen en je moet in een zelfsturend team gaan werken. Maar niemand heeft je geleerd hoe je dat doet.

Alleen maar hard werken loont niet meer
Opeens blijkt uit een minder goede beoordeling dat jouw harde werken niet meer genoeg is.
Er is meer voor nodig om een voldoende of een goed te halen.
Nieuwe dingen zijn belangrijker geworden: wat is je bijdrage aan het team, hoe is je communicatie, ben je flexibel genoeg en ga je zelf op zoek naar uitdagingen en persoonlijke ontwikkeling.
Al die veranderingen maken je onzeker.

Nu kan je twee dingen doen:

  1. Hopen dat je je pensioen haalt zonder een burn out te krijgen
  2. Óf je realiseren dat je best wat hulp kunt gebruiken om weer met blijheid en energie naar je werk te gaan.

Die hulp is er!

Ik heb al veel medewerkers hierin begeleid. Allemaal zitten ze weer met plezier op hun werk, soms op een andere plek als ze daar voor gekozen hebben. Je ontwikkelen blijkt heel leuk te zijn en het maakt je leven zowel privé als zakelijk een stuk bevredigender.
Wilt u dat ook? Bel of mail me geheel vrijblijvend.